De vele mooie uitzichten binnen onze wijk (Miek van Asten)

De vele mooie uitzichten binnen onze wijk Theresia, die ik afgelopen Coronatijd al wandelend door de wijk vastlegde op de foto, inspireerde me tot het starten van ZICHTPUNTEN.

(Miek van Asten, workshop samen schrijven)

Het is mijn doel in elke Nieuwsbrief en op de website van STADSTUIN THERESIA te schrijven over een mijn aandachttrekkend zichtpunt binnen onze wijk. Hopend lezers hiermee te inspireren. Er is zoveel moois te zien in onze wijk. Omdat het de eerste keer is neem ik jullie mee naar een voor mij persoonlijk heel inspirerend zicht waar ik inmiddels al vijfentwintig jaar van geniet vanaf mijn schrijfplek. En het is er de afgelopen vijfentwintig jaar alleen ...

MIEK sst 1 uitzicht

maar groener en voller op geworden....

Toen wij aan het Wilhelminapark kwamen wonen voelde ik me direct verbonden met dit achteruitzicht. Het geeft rust als ik er naar kijk of dromend voor me uitkijkend waarneem. Het inspireert me. Meer hoef ik dan niet. Ik zie één groene bladerzee richting het Theresiaplein die inmiddels uittorent boven de huizen. Nog een jaartje of tien en dan is alleen nog het haantje van de kerktoren zichtbaar. Dat wil ik meemaken. Hoeveel inspiratie zal dit beeld *me nog geven? STADSTUIN THERESIA valt buiten mijn blikveld, maar ik verbeeld me de Stadstuin er bij. De bomen in de binnentuin voor de buurt zullen over vijfentwintig jaar net zo uittorenen boven de huizen en iemand gelukkig maken en inspireren.

 

   (door Miek van Asten)  
     
 

De lucht onbeweeglijk

en blauw vandaag

geen vuiltje aan

de lucht.

Vandaag geen ruisende bomen

vandaag staat het groen bijna stil

het gebladerte vertraagt

is kalm en rustig als

een bladerzee die met

bescheiden gewuif

komt aanrollen en

weer wegebt in

het ritme van

het getijde.

Vrij laag springt

het topje van een boom

uit de bladermassa

hij heeft vooral witte bladeren.

Mijn blik drijft verder

ziet wat hoger nog net

het laatste stukje van

grijze daken

die bijna verdwijnen in de

groene golven op weg

naar het strand met

een waas van wit

als schuim op

aanrollende golven.

Alleen de spits van

de kerktoren reikt

nog hoger.

Nog wel.