Zo maak je jouw sociaal leven weer leuk!

Meer mensen leren kennen in de buurt. Stadstuin Theresia biedt buurtbewoners die kans met de online training Meer Contact. Deelnemers aan de training leren zich prettiger te voelen in nieuwe sociale situaties en leren zo wat zij zélf kunnen doen om meer contact te krijgen. De start van de training valt samen met de week tegen de eenzaamheid. Meer Contact is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Oranjefonds.

Cadeautje

Eline Somers is projectleider bij Stadstuin Theresia en legt uit: ‘Eenzaamheid stond al enorm in de belangstelling en door corona is dat alleen maar toegenomen. Het griepseizoen is nog niet eens begonnen en de het aantal besmettingen loopt alweer gigantisch op. Ik ben dus heel blij dat wij een manier hebben gevonden om buurtbewoners toch van dienst te kunnen zijn; ook nu we maar beperkt activiteiten mogen organiseren. Met deze training helpen wij buurtbewoners zichzelf te helpen. Dat vinden we belangrijk. Daarom bieden we deze training bij wijze van pilot voorlopig gratis aan. Zie het als een cadeautje van ons aan mensen die sociaal gezien een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ik hoop dat de inwoners van Theresia volop van dit aanbod gebruik maken!’

Hoe het werkt

Deelnemers aan de training ontvangen twee maanden lang elke dag een e-mail. De training is door de vele voorbeelden heel praktijkgericht en leuk om te doen. Je begint thuis in je eigen veilige omgeving en gaat van lieverlee steeds vaker buiten de deur praktijkopdrachten doen. Veel van die opdrachten zijn gericht op het leggen van contact in de eigen omgeving en zijn dus gericht op leuker samenleven in de buurt. De mails en opdrachten kosten nooit meer dan tien minuten per dag en zijn luchtig van opzet. Door de persoonlijke insteek blijven deelnemers gemotiveerd. Als deelnemer leer je zo in twee maanden tijd wat je zélf kunt doen om meer en leukere contacten te krijgen. Deelnemers worden begeleid door Stadstuin Theresia.

Interesse?

Deelname is voor de eerste 25 deelnemers gratis. Dus,

  • Woon jij in de wijk Theresia in Tilburg?
  • Wil jij meer contact en wil je daar zelf je best voor doen?
  • Heb jij een computer of laptop waarop je e-mail kunt ontvangen?
Doe dan gratis mee! Stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan belt Eline je op om uit te leggen hoe het werkt.