het Paviljoen Podium

De optimistisch ingezette najaarsreeks van het podium is na drie geslaagde bijeenkomsten helaas in de kiem gesmoord door ‘de tweede golf’ van de Corona-pandemie. Hieronder een korte  terugblik en vooruitblik.

Op 23 september kwamen Sander Neijnens en Ivo van Leeuwen over hun project TilburgsAns praten, een alfabet en serie pictogrammen die de Tilburge volksaard en geschiedenis in woord en beeld ‘vangen’. In een streng geregisseerde ‘corona-setting’ werd het een levendige avond met veel wetenswaardigs en volop anecdotes. Een verslag vind u op de website.

Het Politieke Café (7 oktober) deed daar, met een heel andere boodschap, niet voor onder. Wethouder Dols en directeur van de Twern, Gon Mevis, werden aan de tand gevoeld door een 20-tal mensen  over hun beleid inzake de buurthuizen en de ouderenzorg, maar hielden zich goed staande. Het door Willem Bongaarts bekwaam geleide gesprek was constructief en informatief. 

En op 14 oktober was Wilbert van Herwijnen te gast om toelichting te geven bij alle verwikkelingen rond het pensioenakkoord.

Voorwaar een geslaagd come-back van ons ‘debatcentrum’.

Maar toen perkte de regering het sociale leven weer verder in vanwege de oplopende aantallen corona-patiënten en moesten we besluiten de bijeenkomsten van 21 oktober met kunstenares Tine van de Weyer en 20 november over de filosoof/kerkvader Augustinus te schrappen.

Gelukkig is daarmee niet alles stil komen te liggen.

De bijeenkomsten van het Filosofisch café op 4 november, 2 december en 6 januari 2021 konden we vanwege het aantal van 15 deelnemers (voorlopig) wel doorgang laten vinden. De serie is echter wel reeds volgeboekt.

En de bijeenkomst met Patrick Vermeulen Directeur-bestuurder van Het PON, onderzoekscentrum voor maatschappelijke vraagstukken, over ‘Brabant en de uitdagingen waar het voor staat’ op 9 december zal alsnog doorgaan maar nu digitaal worden georganiseerd . U kunt, als u zich opgeeft via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., de lezing via een link volgen.