hetPaviljoen Podium

Wekelijkse avonden voor iedereen

Een nieuw initiatief in de wijk Theresia, waar drie bestaande organisaties hun krachten bundelen en wekelijks een avond besteden aan scholing, informeren, debatteren en ontmoeten. De betrokken organisaties zijn: de Stichting Lorenzetti, de Vereniging TilburgJapan en Stichting Stadstuin Theresia.

Vanaf januari 2018 zullen wekelijks in de Stadstuin aan de Theresiastraat activiteiten plaatsvinden. "Ik” zo stelt Rob Berkel van de Stichting Lorenzetti "breng mijn cursusreeks ‘Ontdekkingen in kunst’ in in het programma en de locatie aan de Theresiastraat”. De Vereniging TilburgJapan gaat er haar maandelijkse bijeenkomsten organiseren, waarop, hoe kan het anders, Japan en haar cultuur centraal staat. Peter Vermijs van de Stadstuin geeft aan "dat wij aandacht aan sociale onderwerpen en echte Tilburgse onderwerpen gaan geven. Denk aan de komende gemeenteraadsverkiezingen, erfgoed in en rond de wijk met o.a. wethouder Marcelle Hendrickx, een lezing over Joden en christenen in onze stad”.

Via sociale media, een Nieuwsbrief en de lokale pers zullen wijkbewoners en Tilburgers op de hoogte worden gehouden van deze activiteiten. Stadstuin Theresia vraagt van bezoekers voor de activiteiten een vrijwillige bijdrage. Voor cursussen van de stichting Lorenzetti geldt een vast tarief. De activiteiten van de Vereniging TilburgJapan zijn gratis voor leden van de vereniging, maar ook toegankelijk voor niet-leden.

De komende weken staan op het programma:

  • 24 januari 2018 Cor Sinnema: Met Nieuwe Ogen (verhalen over Joden en Christenen in Tilburg)
  • 31 januari 2018 Niko de Wit (beeldend kunstenaar) over Carnavalsoptocht als kunst
  • 6 februari 2018 Lorenzetti: Japans theater - een fascinerende wereld
  • 22 februari 2018 Ds van Campen: Onze verhouding met Israel

Iedere avond begint om 20.00 uur en duurt tot plm. 22.00 uur.

Voor informatie over de Vereniging TilburgJapan zie www.tilburgjapan.nl
Voor informatie over de Stichting Lorenzetti zie www.lorenzetti.nl