Brabant na de crisis (en wat vindt u?)

| |
landkaart brabant wat vindt u hPP perka web

     
 

Beste belangstellenden,

Beste bezoekers van de bijeenkomsten van hetPaviljoenPodium,

Ook ons speelt het covid-19-virus parten. De geplande lezingen van maart, april en mei konden geen doorgang vinden. Jammer dat we niet bijgepraat konden worden over de stand van zaken rond het in de maak zijnde pensioenakkoord. Ook Tine van de Weyer kon ons niet mee nemen naar haar ‘making of’ van het Holocaust monument dat nu in het Vrijheidspark (bij Factotium) staat. CDA Tweede Kamerlid Martijn van Helvert kan niet met ons in discussie over Vrijheid van geloofsbeleving en meningsuiting. Ook de lezing van Paul Scheffer op 13 mei over de situatie in ons land twintig jaar na de publicatie van zijn manifest ‘het multiculturele drama’ valt uit. De lezing over Augustinus van Dr van den Berg op 23 juni gaat niet door en ook de lezing en discussie over en rond ‘Brabant in balans’ van PON directeur Patrick Vermeulen valt in het water. (wie is Patrick Vermeulen/wat is het PON?)

We zitten echter niet bij de pakken neer.

We hebben het plan opgevat om de lezing en discussie rond ‘Brabant in balans’ zo snel mogelijk wel door te laten gaan met als motto: Brabant na de crisis. We willen deze lezing goed voor te bereiden met uw hulp!. Op de website van Stadstuin Theresia bieden we u de mogelijkheid om uw gedachten over hoe het verder moet met 'Brabant na de crisis' in te sturen. Uw bijdragen zullen we bundelen en aan Patrick Vermeulen voorleggen. Tevens publiceren we uw reacties op de website. Daar zult u ook reacties vinden van anderen die eerder hebben meegewerkt aan hetPaviljoenPodium

Hoe komen wij uit deze corona-crisis? Maar er is meer aan de hand in Brabant, hoe denkt u bijvoorbeeld hierover:

  • Kan de nieuwe coalitie van VVD, Forum voor Democratie, CDA en Lokaal Brabant voor -zoals de VVD voorman aangeeft- ‘rust zorgen’? Of is het nu echt met die rust gedaan, nu er een sterk gepolariseerde situatie in het provinciehuis is ontstaan vanwege de krappe meerderheid van het nieuwe college?
  • Vindt u dat boeren geholpen moeten worden om te overleven en uit te breiden? Of kiest u voor een gezonder, met name Oost-Brabant, met minder intensieve veeteelt en steun aan boeren die willen stoppen of van verdienmodel willen veranderen?
  • Kiest u voor minder vluchten via Eindhoven airport? Zet u in op een TGV verbinding vanuit Utrecht via Eindhoven naar Marseille of Frankfurt? Kortom een renaissance van het OV?
  • Moeten er meer windmolens komen en waar gaan we die plaatsen? Bij de steden of in het open gebied?
  • Wat doen we met de ‘verdozing’ van Brabant? Zetten we in op goede huisvesting voor migranten die bij de bol.com’s en cool-blue’s van onze provincie werken?
  • Moet Brabant de culturele sector extra ondersteunen of moet die maar ‘zijn eigen broek ophouden’?

Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of vul het contactformulier in.

Blijf gezond en graag tot ziens in de Stadstuin Theresia.

 

WillemB 01

Willem Bongaarts, eindredacteur hetPaviljoenPodium

Vergeet niet uw mening naar ons te mailen over ‘Brabant in balans' / 'Brabant na de crisis, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.?' 

 
,,,,,,,,,,,,,,